Dezsővel gondoltunk egyet. Pincemunka! Persze pincemunka mindig jó alap egy kiadós beszélgetésre, boraink sokadszori megkóstolására. Ekkor jövök én, azon ötletemmel, ha iszunk, akkor együnk is.
Ragadozó lévén mindegy mit mihez csinálok, csak megfelelő mennyiségű hús legyen benne. Úgy gondoltam egy jó kis tarja pont elég energiautánpótlás lesz egy melós napra.
Irány a Spar. Úriembernek mondom, hogy 5 vastagabb szelet tarja kellene grillezésre. Meg is kaptam…darabonként 2 ujjnyi! Fele is elég lett volna, na de majd megoldom valahogy.
Bár nem szokás, de most egy kis kloffolás ráfér a husira. Sikerült tűrhető vastagságot elérni viszont a legkisebb is 2 tenyérnyi lett. Sebaj, majd sütés közben összébb megy.
Készítsünk kis pácot neki. Ehhez veszünk 2 dl olajat, teszünk bele egy evőkanálnyi vajat, érzésre sót, borsot és paprikát, valamint legalább egy evőkanálnyi mustárt. Jól elkavarjuk. Ebbe beleforgatjuk 5 szelet husinkat, majd befedjünk és a pakolászás idejére (2-3 óra) berakjuk a hűtőbe.
Mikor végeztünk, ideje megrakni a kis hordógrillt. A husikat rádobva kellemes sistergő hang csapja meg fülünket. Hamarosan illatok kavalkádja is belengi a környéket. 7-8 percenként meg-megfordítom, hogy lássam a sülés menetét illetve egyenletesen átsüljön.
Vastag szeletek lévén a sültségét villa beleszúrásával és késvágással tudom ellenőrizni. Ha belül szép világos lesz akkor levehetjük.
Dezső köretnek cukkinit is dobott fel. Aki szereti az ilyet ajánlom neki, mert nem rossz ízű, de én a friss kenyeret és a Bikapatát jobban értékeltem.