Árnyas Pince

A borkészítés nem csupán mesterség - művészet is. Egy pohár jó borban ott van a tudás, a tapasztalat, a szeretet, a szenvedély. És gyakran egy csöppnyi szerencse is.

Közösség

A borszűrésről ismét

2014. június 7. | Dezső a pincéből

Amikor 2008 őszén büszkén állítottam be az Öreghez 50 kiló chardonnay szőlővel, amit Krisztu barátnőmmel hoztunk Maklárról, még elképzelésem sem volt arról, mennyire összetett dolog jó bort készíteni. Sőt, már iható bort készíteni sem olyan egyszerű. Úgy gondoltam, hogy…

2 komment

Siller kell nekünk

2014. május 31. | Dezső a pincéből

Március végén nyertem egy üveg 2013-as Fuxlit a Herr Pince Facebookos játékában. Nem szoktam részt venni ilyenekben, de most kivételt kellett tettem. Herr Annamarit még régről, az Budaörsi úti kollégiumból ismerem. Ha beszélgettünk, és borra terelődött a szó, gyakran mesélt…

Címkék: rozé technológia vörösbor borteszt

Szólj hozzá!

Csemány Béla emlékére

2014. május 18. | Dezső a pincéből

78 év nem kevés... persze juthatott volna egy kicsit több is. Elmesélhetne még egy-két történetet. Szerettük, ahogy a mesélte őket, jó volt hallgatni. Sokszor hallgattuk, de még így is sok olyan maradt, amit már nem fogunk megismerni. Szórakoztató történetek voltak, ahogy…

Szólj hozzá!

Alakul a saját birtok

2014. április 6. | Dezső a pincéből

Az utóbbi néhány évben minden tavasszal rámtör az érzés, hogy saját szőlőterületet kéne venni. Nem túl nagyot, legfeljebb egy tized hektárt, annyit még talán egyedül is rendben tudnék tartani. Persze nincsenek komoly igényeim: legyen könnyen elérhető helyen (Budapest…

Címkék: telepítés othello

3 komment

Kövidinka-analitika

2014. február 6. | Dezső a pincéből

Úgy 17 éves lehettem, amikor Apám közbenjárására nyári diákmunkásként a helyi malomiparhoz kerültem. A csomagolóüzemtől a mustármalmon át a gépjárműjavítóig szinte mindenhol töltöttem néhány vidám műszakot, a kedvencem mégis a mázsaház volt, ahol a termelőktől…

Címkék: analitika laborvizsgálat FTIR

2 komment

süti beállítások módosítása